2011. január 5.

Egy Rég Várt Ünnepély


A XX. század egyik legkiemelkedőbb írójának, a szívemnek pedig egyenesen legkedvesebb világ legkedvesebb megteremtőjének 119. születésnapját ünnepli szombaton a Magyar Tolkien Társaság.


"Házának ablakai kifelé néznek a világ falaiból"

Tolkienre talán nagyobb szükségünk van itthon, mint valaha. Az álata felépített világ nem csak menedék, de útmutatás, világnézet és az örök remény bemocskolhatatlan forrása. Generációkat inspirál minden művészeti ágban, de ami a legfontosabb, hogy emberségre, érzékenységre, Jóságra nevel.

A mester 1892. január 3-án látta meg a napvilágot, e jeles napot ünnepli a Magyar Tolkien Társaság most szombaton, a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban. Mint oly sok mindenről korunkban, erről is a Facebook-on szereztem tudomást, egy egyszerű hirdetés formájában a jobb oldalon elhelyezett reklámok között. Legszívesebben azonnal "szuperjónak" értékeltem volna a rendezvényre való felhívást, de sajnos csak a nem tetszés okát lehet megjelölni, a tetszését nem. Az ünnep már rendhagyónak mondható, a Társaság 2003. óta emlékezik meg minden évben, tehát Tolkien úr 111. születésnapjától kezdve. A Gyűrűk Urának történetét ismerők tudják, fontos szám ez!

Tehát január 8-án, szombaton, délelőtt 11 órától este kilencig mindenkit vár a Rég Várt Ünnepély, érdekes programokkal, amikről itt olvashatsz bővebben. A Magyar Tolkien Társaság Facebook oldalát itt találod, a rendezvényét pediglen itt ni.

Én ott leszek és ebből rendszert fogok csinálni!

Helyszín
Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG)
1035. Raktár utca 1.
Budapest
Időpont
2011. január 8. | 11:00 - 21:00
Megosztás Facebookon ! Megosztás MySpace-en ! Megosztás Google Readerben ! Blog Feed !

1 hozzászólás:

Aurvandil írta...

Ja még mellékesben gyorsan ideragasztom, mert ez is fontos, de a postot nem akarom vele terhelni, aszongya hogy:

Jegyárak:
Családi jegy (min. 2 felnőtt és 2 gyerek): 2500 Ft
Felnőtt jegy: 950 Ft
Felnőtt jelmezes jegy: 800 Ft
Diák jegy: 800 Ft
Diák jelmezes jegy: 700 Ft
MTT-tag jegy: 600 Ft
MTT-tag jelmezes jegy: 500 Ft

Megjegyzés küldése

Írj nekünk hozzászólást! Nem kell regisztrálnod hozzá, megteheted a Név/URL-címet kiválasztva a legördülő menüben alul. Mi arra bátorítanánk, hogy így szólj hozzá, ne Névtelenül. Kösz!