2011. január 29.

Borzalmas borítók I.


Új, citromdíjakat osztogató rovatunk első szereplője egy igazán borzalmas darab, aminek megfestésére semmi sem lehet mentség. A szörnyűség bemutatása a tovább gomb után kezdődik is.

A képre kattintva megnézheted teljes pompájában

A Veres László alkotta képen elsőre arcon rúg minket a két gyönyörűen mosolygó modell. A kifinomult szépségű szőke hölgyeményre és csábos mosolyára még visszatérünk, de elsőre vegyük szemügyre a sármos, csibészes mosolyú férfi főszereplőt, aki amolyan igazi régi vágású, nap barnította termelőszövetkezeti munkásnak tűnik. Figyeljük meg, amint a hölgy vállát barátian érintő bal karja egy jobb kézfejben ér véget, azonban a különös anatómiai sajátosság nem kényelmetlen, legalábbis sugárzó értelemről tanúskodó mosolya nem ezt mutatja. Kalandor férfiasságát hangsúlyozandó, dzsekijén hanyagul átvetve tucatnyi kihegyezett krétát tart.

Térjünk át a csábos szőke leányzóra, vegyük észre okos és csábító tekintetét, kacér, sejtelmes mosolyát. Minél tovább nézünk a szemébe, annál áthatóbb lesz a rettegésünk csodálatunk, próbáljuk ki bátran! Bőrszíne természetes, szalmaszín haja lágyan omlik a vállára. Nézzünk szét kicsit a mellkasán. Bizony, ő egy apáca. Vegyük észre vágyébresztő kebleit és a ruha csodálatos esését, gazdagon és élethűen vetett redőit melyek ráncos, fonnyadt bőr, vagy valamilyen barázdált szerv képzetét keltik (gyöngéd pillantású férfitársán úgyszintén).

A kép előterében dühödt bikát láthatunk, szimmetrikus és repedezett szarvain élethű, vöröslő korrózió elleni védőfestékkel. Homlokát térhatású, ám ritkás "haj" borítja, szeme pedig vérben forog. A háttérben a festői hegyek között harangtorony díszlete tör az ég felé. Díszlet, hiszen íves ablakain át láthatjuk a mögötte húzódó hegyet.

Veres László - mint láthattuk - igényes, könyvtörténeti jelentőségű képet alkotott a Hajsza borítójának, a maga idejében bizonyára nagyban növelte a regény eladhatóságát.
Megosztás Facebookon ! Megosztás MySpace-en ! Megosztás Google Readerben ! Blog Feed !

4 hozzászólás:

ezerve írta...

Jót röhögtem. Azt hiszem ez a rovat meglehetősen gazdag lesz. :D

Névtelen írta...

undorító

Névtelen írta...

Van,amihez jó érzéked van Aurvandil.:)Örülök,hogy van mit olvasgatnom újra:)ezerve munkássága is a tőle megszokott. Majd még kommentelek,egyelőre csak beleolvastam.Csak annyit még, hogy a békafenekealatti kedvem ellenére, annyira nevettem, hogy görcsben maradt az arcom, mint a "fiatal" párnak a rajzon:) Lara

Aurvandil írta...

Köszönjük Lara, amúgy van ott egy olyan opció, hogy Név/URL-cím, ha azt választod (meg mindenki) akkor be lehet írni valami nevet a kommenthez, amit akarsz.

Megjegyzés küldése

Írj nekünk hozzászólást! Nem kell regisztrálnod hozzá, megteheted a Név/URL-címet kiválasztva a legördülő menüben alul. Mi arra bátorítanánk, hogy így szólj hozzá, ne Névtelenül. Kösz!